Догори
Дати відгук

Яку допомогу хворі на коронавірус можуть отримати безкоштовно (відео)

Для цього необхідно звернутися до свого сімейного лікаря, а в критичному стані набрати номер “швидкої”

1 хв на прочитання08 Вересня 2020, 11:15
Фото: pixabay.com Фото: pixabay.com
Поділитись:

Українці, які хворіють на COVID-19 або мають підозру на коронавірус можуть отримати безкоштовну допомогу лікарів у 25 центрах екстреної медичної допомоги та 260 медзакладах. Про це 8 вересня на щоденному брифінгу повідомила директорка департаменту комунікації НСЗУ Тетяна Бойко.

“Лікування для пацієнтів із коронавірусом безкоштовне. В тариф медзакладів, які надають допомогу таким хворим, входять усі необхідні лікарські засоби та медичні вироби. Мобільна бригада безкоштовно виїжджає до пацієнта з підозрою на  COVID-19 та бере біологічний матеріал для лабораторного аналізу”, - сказала Бойко.

Директорка департаменту комунікації додала, що для отримання допомоги, необхідно зателефонувати сімейному лікарю, який і надасть усі необхідні рекомендації. Якщо у пацієнта немає сімейного лікаря, або той відмовився викликати бригаду, необхідно зателефонувати на гарячу регіональну лінію з питань коронавірусу. Номер телефону можна дізнатися на сайті НСЗУ.

У разі, коли пацієнт почувається критично (у людину утруднене дихання, висока температура) у НСЗУ радять викликати “швидку”. 

Як ми інформували своїх читачів раніше, за весь час епідемії коронавірусу в Україні небезпечну інфекцію підхопили 9076 дітей.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я