Догори
Дати відгук

Якщо ви не втрачаєте вагу, це ще не означає, що ви не худнете

Якщо ваша вага не тримається на одній точці більше 1–2 тижнів, причин для хвилювань може не бути.

2 хв на прочитання23 Листопада 2021, 07:40
Схуднення Схуднення
Поділитись:

Vegan Rocks розповідає, чому не варто нервувати, якщо спочатку вдалося схуднути досить сильно, та через деякий час втрата ваги сповільнилась або зовсім припинитися.

Адже цілком імовірно, що попри показники вагів ви продовжуєте худнути.

«Якщо ви думаєте, що переживаєте плато схуднення, не варто хвилюватися. Дуже часто вага не зрушується з місця протягом кількох днів або тижнів. Це не означає, що ви не втрачаєте жир», — ідеться у повідомленні.

Насамперед слід пам’ятати, що вага тіла має тенденцію коливатися на кілька кілограмів. Це залежить від продуктів, які ви їсте, і гормони також можуть мати великий вплив на те, скільки води утримує ваше тіло (особливо у жінок).

Крім того, можна набрати м’язову масу одночасно зі схудненням. Це особливо часто трапляється, якщо ви нещодавно почали займатися спортом.

«Це добре, оскільки ви хочете втратити жир, а не лише вагу», — запевняє Vegan Rocks.

Видання радить для оцінки власного прогресу не використовувати ваги, а, наприклад, вимірювати окружність талії та відсоток жиру в організмі раз на місяць.

«Крім того, те, наскільки добре сидить ваш одяг і як ви виглядаєте в дзеркалі, може дуже промовисто свідчити про схуднення», — наголошує Vegan Rocks.

Якщо ваша вага не тримається на одній і тій же точці більше 1–2 тижнів, вам, імовірно, не потрібно ні про що турбуватися, ідеться у повідомленні.

Також ми розповідали про 12 лайфхаків, щоб худнути від їжі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я