Деякі продукти ні в якому разі не можна повторно розігрівати в мікрохвильовій печі. Мова зараз іде навіть не про смак, а про непоправну шкоду організмові.
Перше - страви з яйцями. При повторній термообробці яйця втрачають корисні мікроелементи, а замість них утворюються токсини і канцерогени, які можуть провокувати розвиток ракових клітин в організмі.
Небажано розігрівання страв з м'яса, які містять багато білків, особлив - курячого. При повторному нагріванні білки руйнуються і перестають бути корисними.
Картопля при повторному нагріванні втрачає всі корисні властивості,хазяїном ситуаціїї стає крохмаль.
Повторна термообробка буряка також позбавляє цей овоч вітамінів і цінних мікроелементів.
А розігрівання грибів і зовсім може бути небезпечним і призвести до проблем з травленням.
Нагадаємо, раніше вчені виявили, що одні і ті ж продукти можуть бути і корисними і шкідливими одночасно, залежно від обставин.