Догори
Дати відгук

Якою буде ціна на газ у новому опалювальному сезоні

1 хв на прочитання04 Березня 2021, 12:53
Населення буде отримувати блакитне паливо для своїх потреб за ринковою річною ціною Населення буде отримувати блакитне паливо для своїх потреб за ринковою річною ціною
Поділитись:

Найближчим часом в Україні має запрацювати концепція річної ціни газу для населення, тому тарифи на блакитне паливо не будуть змінюватися протягом року. Про це 4 березня на презентації річного звіту роботи Кабміну заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Річна ціна на газ для українців почне діяти вже до кінця другого кварталу 2021 року, так що не буде щомісячних стрибків тарифів. Споживачі, які захочуть зіграти в лотерею з ціною на газ, збережуть за собою право перебувати на місячному тарифі», — підкреслив очільник Уряду. 

Також Шмигаль розкритикував дозволи на зміну постачальника газу. За його словами, користувачі виявилися не готові самостійно відстежувати ціну газу. Тому так і не отримали прогнозованих тарифів. 

Як ми писали раніше, уряд доручив Мінекономрозвитку подати на розгляд рішення, якими передбачається зобов'язання для компанії «Нафтогаз» продавати газ для потреб населення  за фіксованою ціною. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.