Якість зору: які продукти знижують ризик вікових захворювань очей

2 хв на прочитання16 Липня 2022, 22:13

Вікові захворювання очей, такі як дегенерація жовтої плями та катаракта, часто викликають погіршення зору та сліпоту.

Але зміни у способі життя, включаючи правильне харчування, можуть відстрочити або запобігти певним проблемам із зором.

"Дієта з високим вмістом насичених жирів і цукру може збільшити ризик захворювання очей. З іншого боку, здорова їжа, така як зелень та фрукти, може допомогти запобігти певним захворюванням", - пише портал All About Vision.

Крім того, серцево-судинні захворювання, діабет та захворювання очей, включаючи катаракту та вікову дегенерацію жовтої плями, рідше виникають у людей, які дотримуються дієти, багатої на вітаміни, мінерали, здорові білки, омега-3 жирні кислоти та лютеїн.

Лютеїн захищає сітківку від окисних змін, спричинених ультрафіолетовим світлом. Він міститься в:

Крім цього, для здоров'я очей важливий вітамін А. Він присутній у помаранчевих та жовтих овочах, таких як морква та кабачки.

Лікарі також дали інші рекомендації щодо харчування, які допоможуть зберегти здоров'я очей.

Нагадаємо, лікарі назвали «смачний» спосіб зміцнити здоров’я серця, мозку та попередити старіння.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: