Догори
Дати відгук

Якість вакцини від Pfizer та BioNTech підтвердили у США

Американські науковці провели власний аналіз даних за останні кілька тижнів та підтвердили оцінку Pfizer

1 хв на прочитання08 Грудня 2020, 19:37
Поділитись:

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів (FDA), заявило у 08 грудня, що вакцина від коронавірусу, розроблена Pfizer та BioNTech, відповідає стандарту, необхідного для схвалення на екстрене застосування. Про це йдеться у висновках звіту регулятора повідомляє WP.

Американські науковці провели власний аналіз даних за останні кілька тижнів та підтвердили оцінку Pfizer, що схема вакцинації була на 95% ефективна у запобіганні хвороби у великих клінічних випробуваннях та мала терпимі побічні ефекти, зокрема біль у руках і втома, що минали протягом двох днів.

Також встановлено, що вакцина, яку вводять двома дозами з інтервалом у три тижні, почала захищати пацієнтів після першої дози. В документі уточнюється, що два місяці спостережень за 38 тисячами учасників випробування свідчать про «сприятливий профіль безпеки, без яких-небудь конкретних проблем».

У четвер група радників FDA збереться на обговорення отриманих даних і дасть рекомендації, чи можна дозволити вакцину для негайного використання. Рішення повинні ухвалити протягом кількох днів після зустрічі.

Нагадаємо, вакцинація стартувала: 90-річна британка першою у світі отримала щеплення від COVID-19 (фото).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.