Якщо відкривши коробку із яєць, частина з них розташовуються гострим кінцем вгору, а частина тупим кінцем вгору, краще їх відкласти і не вживати у їжу, пише «Прості рецепти».
Чому такі яйця краще не купувати?
Справа в тому, що швидше за все, це люди відкривали кілька коробок яєць і перекладали яйця з однієї коробки в іншу, вибираючи для себе кращі, свіжіші і скільки вони так лежать, незрозуміло. А в цю коробку поклали менш свіжі яйця з іншої коробки. І річ не тільки в цьому.
Як жінка відкриває найдешевшу коробку яєць і перекладає дорожчі та свіжі яйця в цю дешеву коробку, відповідно дешеві – в дорогу коробку яєць. У результаті: вона придбає дешеві яйця, а отримає хороші та дорогі.
Справа ще в тому, що якщо яйце зберігається гострим кінцем догори, то це неправильно і навіть небезпечно. У яйці, в тупому кінці є повітряна подушка, яка захищає жовток від потрапляння до нього різних бактерій, у тому числі сальмонели. І цей повітряний прошарок повинен розташовуватися вгорі, а не внизу.
Тому ще й на заводі яйця фасують так, щоб вони лежали гострим кінцем у коробці вниз. Так і зберігати яйця потрібно, тоді можна не переживати з приводу сальмольозу, а ще так яйця зберігаються довше.