Догори
Дати відгук

Які види чаю допомагають худнути

Ці напої лікарі радять вживати під час дієти.

2 хв на прочитання28 Грудня 2020, 23:34
Поділитись:

Коли справа доходить до схуднення, важливо враховувати не тільки те, що ви кладете на тарілку, а й напої, які входять у звичне меню. Солодкі соки й газовану воду потрібно виключити, а їм на заміну заварити чай. Деякі його види допомагають прискорити процес розщеплення жирів, тому їх треба обов'язково вживати під час схуднення, вважають лікарі.

Зелений чай

Одним із найбільш вивчених з точки зору схуднення чаїв є зелений. Дослідження 2008 року серед людей з ожирінням, показало, що ті, хто регулярно пив зелений чай, втрачали на 3,5 кг більше за три місяці. Вся справа в катехіні — це антиоксидант, який прискорює метаболізм і допомагає швидше розщеплювати жири.

Крім того, в зеленому чаї міститься кофеїн. Згідно з дослідженням 2011 року, суміш кофеїну і катехінів особливо корисна для розщеплення жиру та спалювання калорій.

Молочний улун

Дослідження показують, що поліфеноли в цьому традиційному китайському чаї можуть прискорити метаболізм. Поліфеноли допомагають організму використовувати накопичений жир для отримання енергії.

Дослідження 2009 року за участі китайських жінок із надмірною вагою показало, що піддослідні, які пили чотири чашки молочного улуну на день, втрачали додатковий кілограм ваги за шість тижнів.

Чай із кульбаби

Дослідження 2008 року виявило, що кульбаба може діяти як інгібітор ліпази, зменшуючи всмоктування жирів у шлунково-кишковому тракті, що робить її натуральною альтернативою лікам для схуднення.

Також було виявлено, що кульбаба має протизапальні властивості, що позначається на зниженні ваги.

За матеріалами medikforum.  

Тим часом господиня із Запоріжжя вирощує рідкісні рожеві банани (фото).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost