Догори
Дати відгук

Які три способи захистять від раку, розповіли медики ВООЗ

Лікарі порадили прості засоби, які треба додержуватися щодня

1 хв на прочитання25 Березня 2021, 23:04
Які три способи захистять від раку Які три способи захистять від раку
Поділитись:

Мінімізувати ризики захворіти на рак допоможуть три універсальних способи. Про них розповіли експерти ВООЗ. Повідомляє Express.

Один з лайфхаків — підтримка стабільної здорової ваги, без різких змін маси тіла. Особливо небезпечним в плані можливого розвитку раку фахівці організації вважають ожиріння: згідно з їх даними, огрядність сприяє виникненню тринадцяти видів онкозахворювань. Своєю чергою, збереження стрункої талії й підтягнутого живота дозволяє звести до мінімуму ризик рак молочної, підшлункової та передміхурової залози, стравоходу, кишківника, шлунку і деяких органів.

Ще один спосіб — фізична активність на регулярній основі. Щоденний мінімум навантажень повинен становити не менше 30 хвилин.

Також експерти ВООЗ наголошують на важливості зодоровго харчового раціону. Щоб звести до мінімуму ризик раку, вони рекомендують наступне:

«Споживати більше овочів і фруктів, злакових, бобових, строго контролювати кількість червоного м'яса та алкоголю, уникати солодких газованих напоїв», - радять лікарі.

Нагадаємо, якій напій перед тренуваннями допомагає спалювати жир, пояснили лікарі. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я