Догори
Дати відгук

Які симптоми після їжі вимагають обов’язкового звернення до лікаря

Багато людей стикаються з печією після прийому їжі.

1 хв на прочитання10 Серпня 2022, 19:55
Поділитись:

Після їжі людину можуть турбувати неблагополучні симптоми, включаючи печію та запаморочення – у яких випадках потрібно обов’язково звертатися до лікаря для перевірки здоров’я? Гастроентеролог Наталія Слюняєва пояснила в інтерв’ю, що одним із потенційно небезпечних симптомів, що виникають після їжі, є печія. Записатися на прийом до лікаря необхідно, якщо епізоди печії почастішали.

«Багато людей стикаються з печією після прийому їжі. Якщо печія виникає частіше двох разів на тиждень, а симптоми зберігаються, незважаючи на застосування лікарських препаратів, варто пройти обстеження», – поділилася рекомендацією гастроентеролог Слюняєва. Один симптом після їжі, який повинен насторожувати, – це нудота. Її поява після трапези може сигналізувати про панкреатит, непрохідність кишечника, виразкову хворобу, пояснила Слюняєва.

Крім того, у людини, яка поїла, може несподівано виникати запаморочення. Експерт попереджає: подібним симптомом можуть бути серйозні захворювання, у тому числі гастрит, ниркові патології, хвороби щитовидної залози, реакції алергічного характеру. При запаморочення, яке відчувається після їжі, також потрібно обов’язково відвідати лікаря та повідомити про це.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.