Догори
Дати відгук

Які регіони отримають першими вакцини проти COVID-19

Дані про вакцинацію будуть вноситися до електронної системи охорони здоров’я

2 хв на прочитання20 Лютого 2021, 21:50
Дані про вакцинацію будуть вноситися до електронної системи Дані про вакцинацію будуть вноситися до електронної системи
Поділитись:

В Україні розробили чіткий план, що дає змогу одразу після прибуття вакцини проти COVID-19 розвозити її в обласні склади 11 транспортними засобами одночасно. Першими її повинні отримати сім регіонів. Їх перелік оприлюднив заступник міністра охорони здоров'я — головний санітарний лікар України Віктор Ляшко у Facebook.

"Маємо чіткий план, який дозволяє відразу після прибуття вакцини розвозити її до обласних складів 11 машинами одночасно: 7 областей (Житомирська, Київська, Чернігівська, Черкаська, Полтавська, Вінницька та місто Київ) отримають вакцину в день розвезення, інші — наступного дня. Спільно з регіональними координаторами було проведено нараду щодо узгодження останніх штрихів внутрішньообласної логістики. Також сьогодні провели окремий селектор з обласними складами щодо особливостей обліку та відпуску імунобіологічних препаратів. Завтра відвідаю одну з областей — Чернігівську, щоб наочно переконатись у готовності складу, мобільної бригади та лікарні, працівників якої будуть вакцинувати першими", - заявив Ляшко.

Він зазначив, що мобільні бригади вже знають, яка кількість вакцин, у який заклад охорони здоров'я їм потрібна буде для проведення щеплення всіх охочих у цій лікарні.

"Дані про вакцинацію будуть вноситися до електронної системи охорони здоров’я і тільки на підставі цієї інформації НСЗУ оплачуватиме фактично надані послуги", - додав він.

Старт вакцинації в Україні очікується до кінця поточного тижня — по 21 лютого.

Тим часом у ніч на 19 лютого міністр охорони здоров’я Максим Степанов вилетів на переговори щодо вакцин до Інституту сироватки Індії, відправлення першої партії він має проконтролювати на місці.

Раніше ми розповідали, від кого, які та скільки вакцин проти коронавірусу отримає Україна.

Крім того, в Україні запрацював сайт з питань вакцинації проти COVID-19.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.