Які продукти здатні захистити малюків від появи астми
Для того, щоб вони позитивно впливали на дитячий організм, їх треба їсти не менше двох разів на тиждень.
Регулярне вживання жирної риби на зразок форелі, оселедця або сардин у дитячому віці зменшує наполовину ризик розвитку під час дорослішання астми. До такого висновку прийшли вчені з Лондонського університету королеви Марії, повідомляє The Daily Mail.
Медики проводили дослідження за участю 4500 дітей, народжених у 1990 роки у Великобританії. За їхнім здоров'ям і харчуванням вчені спостерігали з народження то до кінця підліткового періоду.
Було встановлено, що малюки, які вживали максимальну кількість корисних для здоров'я жирних кислот Омега-3 в рибі були менш схильні до розвитку небезпечного для життя респіраторного захворювання.
У Великобританії, як підкреслюють експерти, молоді сім'ї з дітьми у віці від 5 до 11 років вживають найменше риби. Лише 25 % сімей включають рибні продукти в раціон не менше двох разів на тиждень. Кожна 11-та дитина в країні або 1,1 млн лікуються від астми. У більшості випадків хвороба починається саме в дитинстві, як підкреслюють дослідники.
Раніше ми розповідали, який симптом інфаркту можуть не помітити навіть лікарі.