Які продукти потрібно вводити до раціону після 40 років?

1 хв на прочитання28 Грудня 2021, 06:50

Особливо треба вживате ті продукти, які знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

З віком обмінні процеси в організмі уповільнюються, через що можуть виникнути різні порушення. Але підтримувати здоров'я можна за допомогою правильного харчування.

Дієтологи зазначили, що споживання деяких продуктів допомагає не лише зберегти здоров'я органів, а й омолодити їх.

Так, у меню потрібно додати жирні сорти риби, тому що в них багато вітамінів та корисних речовин, у тому числі омега-3 ненасичені кислоти, які знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Не завадять у раціоні чоловіків та жінок 40+ томати, вони містять високу кількість лікопену – потужного антиоксиданту, який також зменшує ризик серцевих недуг та покращує імунну функцію.

Також після 40 років експерти радять вживати брокколі, у ній багато вітаміну А, С, Е, К, а також клітковини, фосфору, фолієвої кислоти, магнію, заліза.

А ще, в раціон можна додати батат, цільнозернові продукти, сою та ягоди.

Раніше ми писали, що Американські вчені створили вакцину проти усіх штамів коронавірусу .

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: