Які овочі шкідливі для здоров'я щитоподібної залози у жінок: попереджає дієтолог

1 хв на прочитання14 Травня 2022, 07:48

Вживати їх можна, але захоплюватися не варто.

Ми звикли вважати овочі апріорі здоровою й корисною їжею, але іноді може з’ясуватися, що це не зовсім так — овочі можуть виявитися не просто некорисними, а навіть шкідливими.

Лікар-дієтолог Олена Соломатина пояснила, які продукти є небезпечними для здоров'я щитоподібної залози у жінок.

Фахівець розповідає, що жінкам не можна регулярно й у великій кількості їсти овочі родини хрестоцвітих. Це броколі, качанна капуста, хрін, редька, ріпа, редис та інші.

«Річ у тім, що ці продукти містять ізотіоціанати, які пригнічують вироблення гормонів і загострюють гіпотиреоз — захворювання ендокринної системи, що характеризується нестачею гормонів щитоподібної залози», — пояснює лікар.

Також лікар попереджає і про небезпеку сої для жінок. Продукт стимулює вироблення жіночого статевого гормону естрогену, але пригнічує вироблення гормонів щитоподібної залози.

При цьому Олена Соломатина запевняє, що з'явитися така проблема у жінок може лише за регулярного та надмірного вживання таких овочів. При нормальному та розміреному раціоні це неможливо.

Також ми розповідали, як виявити дефіцит літію та які наслідки він має.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: