Фахівець зазначив, що йдеться про плоскоклітинний рак. Також Воробйов послався на матеріали, в яких йдеться про те, що мариновані овочі збільшують ризик розвитку раку стравоходу вдвічі.
Не менш важливими є і дослідження канцерогенності таких продуктів. При дослідженні на гризунах з'ясувалося, що екстракти маринованих овочів вкрай негативно впливають на стравохід, викликаючи гіперплазію та дисплазію в епітелії, що й призводить до раку.
"Об'єднані результати досліджень припускають дворазове збільшення ризику раку через мариновані овочі", - підкреслив Воробйов.
Особливо краще відмовитися від вживання маринованих огірків людям, які страждають на холецистит, гепатит й хвороби шлунково-кишкового тракту.