Догори
Дати відгук

Які основні чотири симптоми високого рівня холестерину у крові

Європейські медики розповіли, на які ознаки треба звернути увагу.

2 хв на прочитання14 Січня 2021, 07:10
Поділитись:

Представники великої європейської лікарняної мережі Medicover розповіли про те, які відчуття в тілі можуть бути попереджувальними сигналами підвищеного рівня холестерину в організмі. Це головна причина закорковування кровоносних судин і хвороб серця, а також мозку, включаючи інфаркти та інсульти, повідомляє видання Express.

«Підвищений рівень холестерину зазвичай не викликає яскравих симптомів і зазвичай його наявність виявляється тільки в надзвичайних ситуаціях або випадково у загальному аналізі крові. Але є певний набір відчуттів, які вказують на таке порушення. Наявність будь-якого з них може свідчити про те, що ваш рівень холестерину небезпечно високий», — говорять медики. 

В разі виявлення таких симптомів експерти рекомендують звернутися до сімейного лікаря чи кардіолога.

Біль у руках і ногах. Накопичення холестерину сприяє закорковуванню просвіту кровоносних судин, розташованих у кінцівках. Таке накопичення відбувається поступово, і безпричинні, на перший погляд, болі можуть відчуватися в руках і ногах протягом тривалого часу.

Часте відчуття поколювання. Високий рівень холестерину робить кровотік густим, що заважає активному кровопостачанню нервів. Наслідком цього стає відчуття поколювання в кінцівках.

Біль у грудях з лівого боку. Відчувається періодично, він може вказувати на закорковування кровоносних судин навколо серця. Іноді почуття дискомфорту, болю може поширюватися аж до шиї.

Частий головний біль у потилиці. Коли надлишки холестерину викликають закорковування кровоносних судин в області навколо голови, це провокує відчуття болю у потиличній частині. Цю ознаку фахівці вважають однією з найбільш небезпечних. Якщо не зупинити процес накопичення холестеринових бляшок у кровоносних судинах голови, людина ризикує постраждати від інсульту.

Медики нагадують, які фактори у способі життя впливають на підвищення рівня холестерину:

  • ожиріння,
  • нестача руху,
  • куріння,
  • вік,
  • діабет,
  • споживання насичених жирів, що містяться в продуктах тваринного походження, і трансжирів.  

А як розпізнати небезпечний для здоров'я біль у животі дитини, розповів Комаровський.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.