Які макарони шкодять здоров'ю та чим їх замінити: поради дієтологів

2 хв на прочитання14 Травня 2025, 23:47
Небезпечна паста: які макарони краще не їсти
Небезпечна паста: які макарони краще не їсти

Експерти застерігають від вживання макаронних виробів з рафінованого борошна.

Макарони є популярним та часто вживаним продуктом у багатьох країнах світу. Проте не всі види макаронних виробів однаково корисні, а деякі з них можуть навіть завдати шкоди здоров'ю. Експерти застерігають від надмірного вживання макаронів, виготовлених з рафінованого білого борошна вищого ґатунку, інформує РБК-Україна.

У чому небезпека "білих" макаронів?

Макарони з рафінованого борошна в процесі обробки зерна втрачають більшість цінних поживних речовин, зокрема клітковину, вітаміни групи B та важливі мінерали. Вживання таких макаронів призводить до швидкого підвищення рівня цукру в крові, оскільки вони мають високий глікемічний індекс. Це може сприяти розвитку інсулінорезистентності та, за даними наукових досліджень, збільшувати ризик серцево-судинних захворювань та передчасної смерті.

Як розпізнати шкідливі макарони:

Корисні альтернативи "білим" макаронам:

Секрети правильного приготування макаронів:

Навіть якісні макарони можуть втратити частину своїх корисних властивостей при неправильному приготуванні.

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете насолоджуватися смачними та корисними макаронними стравами, обираючи якісні продукти та правильно їх готуючи.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: