Догори
Дати відгук

Які квіти посадити на балконі чи лоджії

Наприклад герань не боїться протягів, спекотних підвіконь, поливати її можна звичайною водопровідною водою

2 хв на прочитання07 Липня 2024, 21:45
Які квіти посадити на балконі чи лоджії Які квіти посадити на балконі чи лоджії
Поділитись:

На балконі чи лоджії можна розбити невеликий квітник.Навіть якщо ви новачок у квітництві, зробити це не так вже й складно. Які ж саме квіти варто посадити на балконі?

Герань: оформлення балкона квітами можна почати з посадки герані. Герань славиться різноманітністю сортів і видів. До безсумнівних переваг герані належить тривале цвітіння, невибагливий норов, високі декоративні якості. Герань не боїться протягів, спекотних підвіконь, поливати її можна звичайною водопровідною водою.

Лобелія: якщо ви вибираєте, що посадити на балконі навесні, то посадіть лобелію. Вона розкішно доповнить будь-який квітник на балконі. Лобелія моє високу декоративність, довгий період цвітіння(з червня до заморозків), багату палітру сортів. Квітка не вимагає особливого догляду. Її достатньо поливати (через день) і підгодовувати (раз на два тижні) комплексними добривами (з достатком калію й фосфору). Також лобелія не терпить протягів

Красоля: відмінно підходить для вирощування на затінених балконах з північної сторони. Рослині не потрібне яскраве сонячне світло. Поливають красолю в міру необхідності (зазвичай – через день). Для пишного цвітіння красолю можна підживлювати комплексними підгодівлями.

Петунія: це ідеальна рослина для вирощування в контейнерному саду на балконі. Петунія ефектно виглядає в ящиках і підвісних кашпо. Період квітіння петунії триває все літо. Полив петунії необхідно проводити в міру висихання ґрунту. Щоб стимулювати рясне цвітіння, квітку необхідно стригти.

Портулак: рослина підходить для вирощування, як у відкритому ґрунті, так і для контейнерної посадки. Яскраві квітки портулаку завжди радують око. Навіть у несприятливих умовах (тінь, сонце, протяги) портулак відмінно приживається. Портулак цвіте все літо. Йому необхідний мінімальний догляд: полив і видалення квітконосів, що відцвіли.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.