Регулярне споживання цілісних необроблених фруктів асоціюється з кращою чутливістю до інсуліну. Тобто люди, які споживали більше фруктів, виробляли менше інсуліну для зниження рівня цукру в крові. За словами вчених, це важливо, оскільки високий рівень циркулюючого інсуліну (гіперінсулінемія) у крові може шкодити кровоносним судинам, сприяє розвитку високого кров'яного тиску, серцевих захворювань.
Фахівці назвали такі фрукти, здатні знижувати високий рівень цукру на крові:
1. Яблука.
2. Абрикоси.
3. Ківі.
4. Сливи
5. Клементини.
6. Персики.
Цукрознижувальний ефект фруктів вони пояснюють поєднанням розчинної та нерозчинної клітковини – така комбінація уповільнює всмоктування цукру в кров, корисна для кишечника.