Догори
Дати відгук

Які фізичні вправи захистять від інфаркту, розповів кардіолог (відео)

Медик запевнив, що лише три вправи допоможуть серцю

1 хв на прочитання04 Березня 2021, 23:50
Які фізичні вправи захистять від інфаркту Які фізичні вправи захистять від інфаркту
Поділитись:

За словами кардіолога та серцево-судинного хірурга Володимира Хорошева, деякі фізичні вправи поліпшують захист організму від виникнення серцевого нападу. Лікар порекомендував з цією метою три вправи.

Переміщення на сідницях.

Виконується сидячи на підлозі без килима.

«Потрібно сісти на підлогу, ноги випрямити або зігнути в колінах. Пересуньтеся, напружуючи сідниці, спочатку на вісім кроків вперед, потім назад», - порадив Хорошев.

Кардіолог рекомендує виконувати таким чином по 24 кроки в кожну сторону.

"Золота рибка".

Виконуючи дану вправу, слід лягти на спину та покласти руки під голову. Після цього потрібно почати переміщення, легко перевалюючись з боку у бік, при цьому треба зберігати нерухомою голову. Рухатися так медик рекомендує сім-вісім хвилин.

Ходьба.

Ходьба в активному темпі, констатує кардіолог, є одним з кращих видів фізичних вправ для підтримки здоров'я серцево-судинної системи.

«Ходьба допомагає прокачувати кров і збільшити повернення венозної крові до правого відділу серця», - зауважив фахівець.

Володимир Хорошев уточнив, що неприємні відчуття, що виникають при ходьбі, можуть бути індикаторами серцевих патологій. Наприклад, відчувається тяжкість за грудиною, посилене серцебиття, або починає крутитися голова. Поява таких симптомів є приводом для звернення до лікаря.

За матералами medikforum.

Нагадаємо, лікарі пояснили, яке харчування покращує здоров'я та збільшує тривалість життя.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я