Вчені медики з'ясували, що дуже популярна страва та фастфуд дуже небезпечна для здоров'я. Мова йде про картоплю фрі. Навіть приготовлений вдома він не підходить для регулярного вживання. Повідомляє Eat This.
Американські науковці провели масштабне дослідження, в якому було залучено близько 4,5 тисяч людей. Вони дійшли до висновків, що вживаючи картоплю фрі частіше двох разів на тиждень, люди підвищують ризик передчасної смерті удвічі.
Головна небезпека страви — велика кількість рослинної олії. Причому в закладах її замінюють набагато рідше, ніж хотілося б.
Таким чином картопля накопичує величезну кількість канцерогенів, що вкрай погано для серцево-судинної системи, оскільки ризик розвитку інфаркту та інсульту збільшується в кілька разів.
Крім того, "побічні ефекти" в результаті переварювання смаженої картоплі включають нудоту, пронос, здуття та спазми живота.
Нагадаємо, лікар попередив про речовини, які збуджують апетит та змушують людей переїдати.