Яка олія викликає ожиріння та рак в людей
Онколог розповів, який продукт краще не використовувати для смаження їжі.
Про можливі проблеми зі здоров'ям через приготування їжі з використанням рафінованої соняшникової олії застеріг онколог Іван Карасьов. Він повідомив, що процес рафінації олії сприяє появі у продукті потенційно шкідливих сполук — гексана та бензину.
Використовуючи олію для готування та нагріваючи її, господині, самі того не підозрюючи, змінюють її склад. Під такою термообробкою речовини, які опинилися в рафінованій олії ще на стадії її виробництва, трансформуються в канцерогени.
«Тому є побоювання, що надмірне споживання такої олії може збільшувати запальні маркери та сигнальні сполуки, які сприяють збільшенню ваги та ожирінню, що призводить до онкологічних захворювань», — застеріг онколог.
Також, зауважив фахівець, цей продукт є багатим джерелом трансжирів, які відкладаються в організмі, що також пов'язане з ризиком різних проблем зі здоров'ям, наприклад, надмірною вагою та порушеннями функцій серцево-судинної системи.
За матеріалами medikforum.
Раніше ми розповідали про те, які продукти шкодять шлунку та кишківнику.