Вєтрова Влада2 хв на прочитання15 Червня 2022, 19:33
Яйце пашот – французьке блюдо, яке доповнить меню корисними речовинами. Існує декілька варіантів приготування блюда. Скористайтеся перевіреними способами і варіть ідеальні яйця пашот щодня. Яйця пашот - це м’які варені яйця в ніжному білку. Яйця цим способом варять без шкаралупи, білок залишається ніжним і м’яким, а жовток набуває кремової консистенції, пише yizhainfo.
Для приготування вишуканого блюда класичним способом підготуйте:
- сире куряче яйце;
- ложку;
- каструлю.
Готуйте покроково:
- Налийте в каструлю 2 − 3 склянки води і поставте на вогонь.
- Доведіть воду до кипіння. Зробіть середній вогонь, щоб вода в каструлі була гарячіша, але не вирувала
- Розбийте акуратно яйце у велику ложку.
- Зробіть у воді воронку за допомогою вінчика і вилийте яйце ближче до стінки, щоб вир не розбив білок і жовток на частини.
- Варіть яйце декілька хвилин: для рідкого жовтка досить 1 − 2 хвилини, для крутішого – 3 − 4 хвилини.
- Виймайте зварене яйце з води шумівкою, намагаючись не порушити форму.
- Покладіть яйце на паперовий рушник і злегка промокніть воду.
- Посоліть готове блюдо і додайте спеції за смаком.
Сіль і спеції можна додати у воду ще до того, як опустите туди яйце. Щоб білок в гарячій воді відразу згорнувся, влийте у воду 1 ст. л. оцту.
Спростять варіння яйця пашот в каструлі такі пристосування:
- Пакет або харчова плівка, які виконають роль шкаралупи, і яйце не розпадеться в гарячій воді. Перед розміщенням яйця поліетилен змащують рослинною або вершковою олією, а потім зав’язують мішечком. Варять яйце в киплячій воді 3 − 4 хвилини.
- Пашотниця – пристосування, яке зроблене за принципом шумівки. Поверхню пашотниці змащують олією, виливають туди яйце і відразу опускають в каструлю з киплячою водою на 3 − 4 хвилини.
Щоб яйце придбало в рідині правильну форму, його виливають заздалегідь в чашку з невеликою кількістю супу і винного оцту або лимонного соку. Коли яйце згорнеться, його відправляють в суп.