Ви напевно хоч раз замислювалися про те, як зварити смачну каву в домашніх умовах. Але ж приготування напою, що бадьорить, не вимагає ступеня вченого або магістра таємних наук.
Ми зібрали корисні поради, які допоможуть зварити ідеальну каву на ранок. На смак вона вийде навіть кращою, ніж у бариста з кав'ярень.
Але перед початком ви маєте запам'ятати, що чудовий смак і той самий запаморочливий запах забезпечать тільки цільні зерна кави.
Річ у тім, що мелений продукт з часом невблаганно втрачає аромат у процесі дегазації, тож молоти його рекомендується безпосередньо перед приготуванням напою.
Хороша кавомолка — один із найважливіших інструментів під час заварювання кави. Розмір частинок визначає, наскільки швидко аромати виходять із зерен: дрібніші витягуються швидше, ніж більші.
Якщо хочете створити щось неперевершене, подрібнені частинки мають бути приблизно однакового розміру, тоді вони заварюватимуться з однаковою швидкістю та забезпечать насичений смак і яскравий аромат.
Значення має навіть якість води. Якщо вона має неприємний смак або дивний запах, то й кава виявиться з такими ж властивостями. Використання очищеної води — основне правило приготування смачного напою.
Щоб приготувати каву ідеальною вдома вода повинна мати оптимальну температуру: від 90 до 96 градусів за Цельсієм.
Якщо бажаєте отримати напій із тією самою кислинкою, тоді заварюйте його з підігрітою максимум до 90 градусів водою.
Якщо вам до вподоби більш гіркий смак, тоді температура води має перевищувати 96 градусів.
Європейці часто готують традиційний ранковий напій саме за допомогою цього нехитрого пристосування.
Воно складається з посудини та преса, який відокремлює воду і частинки, щоб позбутися домішок. Це дуже зручно і заварювати з ним можна не тільки каву, а й різні чаї.
Закип'ятіть воду в чайнику. Цілісні зерна подрібніть до консистенції панірувальних сухарів.
Намагайтеся домогтися однорідного помелу. Покладіть потрібну кількість кави на дно френч-преса, а потім просто залийте окропом і як слід перемішайте.
Дайте їй поваритися приблизно 3-4 хвилини, а потім повільно опустіть прес.