Як зробити запас готових страв на випадок відключення світла

2 хв на прочитання19 Червня 2024, 10:10
Фото иллюстративное

Ідеї, які можуть урізноманітнити раціон під час блекауту.

Довготривалі відключення світла стали дійсністю для багатьох українців. Проте сучасні холодильники витримують відключення на 24-48 годин без проблем.

Якщо ви не маєте можливість готувати під час відключення світла, то зробіть запаси готових страв.

Ідеальним варіантом можуть стати котлети, відбивні, налисники. Їх потрібно повністю приготувати, охолодити та заморозити. При потребі дістати та розморозити в кімнатній температурі або ж на туристичній газовій конфорці.

М’ясні бульйони

Перевіреним способом приготування перших страв є морожені м’ясні бульйони. Готовий бульйон розливають у пляшки і заморожують. Зберігається у морозилці добре, проте не варто повторно заморожувати. Краще використати 0,5 тару.

Закуски у лаваші

Тонкі вірменські лаваші дозволяють готувати смачні рулети із безліччю варіацій начинки. Достатньо розкласти лаваш, намастити м'яким сиром або соусом, додати будь-яку начинку і згорнути в рулет. Їсти його можна вже через півгодини, коли лаваш просочиться.

Для того щоб ця страва у вас завжди була «в запасі», купіть кілька упаковок лаваша і покладіть їх в морозилку. Також подбайте про начинку.

Каші

Є каші, які потрібно заливати хоча б невеликою кількістю окропу, а є такі, які можна заливати навіть холодною водою, молоком чи кефіром.

Каші, які готуються за допомогою окропу:

Каші, які можна заливати холодною водою (молоком, кефіром):

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: