Як знизити ризик появи раку грудей: поради по харчуванню

1 хв на прочитання25 Січня 2024, 12:20
Фото ілюстративне

Ключову роль відіграє розчинна клітковина.

Вчені провели понад 20 великих досліджень, аби виявити яким чином вживання певних продуктів впливає на рак молочної залози. 

Детальні результати опубліковані в журналі Cancer, який видає Американське онкологічне товариство.

Вчені використовували найбільшу бібліографічну базу статей з медичних наук MEDLINE а також базу даних Excerpta Medica (EMBASE). Основним завданням було з’ясувати зв’язок між споживаними продуктами і частотою виникнення раку молочної залози.

Як виявилося, у всіх дослідженнях спостерігався стійкий зв’язок між споживанням продуктів з високим вмістом клітковини і зниженням захворюваності на рак молочної залози. Жінки, які дотримувалися дієти з високим вмістом продуктів, багатих клітковиною, мали нижчий ризик захворювання на рак.

Ключову роль відігравала розчинна клітковина. Автори дослідження зробили висновок, що кількість розчинних волокон в раціоні обернено пропорційна ризику розвитку раку молочної залози.

Розчинна клітковина міститься в таких продуктах, як овес і ячмінь, боби і горох, цільні зерна, горіхи і насіння, а також фрукти і овочі.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: