Кількість цукру в крові залежить не тільки від фізичної активності і спадкових факторів, а й, звичайно, від раціону харчування, тому, щоб відчувати себе добре, потрібно постійно стежити за його рівнем.
Великий вміст цукру може спричинити серйозні захворювання, такі як цукровий діабет. Однак існує ряд продуктів, які природним чином можуть сприяти зменшенню рівня глюкози в крові:
Шпинат
Шпинат надзвичайно багатий на амінокислоти, він також і є джерелом кальцію, магнію і калію, які сприяють зниженню тиску. Крім цього, в шпинаті міститься багато клітковини, яка добре знижує рівень цукру в крові.
Авокадо
Авокадо є сьогоденні джерелом мононенасичених жирів, необхідних для нормального функціонування серця. Цей плід також багатий на клітковину, амінокислоти, вітаміни групи В, мінерали, такі як магній і калій, які є хорошою альтернативою майонезу і сиру особливо для людей, які страждають від цукрового діабету.
Риба
Дослідження вчених довели, що риба зменшує ризик захворювання на діабет. Тільки готувати її потрібно на пару або запікати в духовці, але не в якому разі не смажити.
Мигдаль
Мигдаль містить набагато більше білка і клітковини, ніж будь-які інші види горіхів. Він також є рекордсменом за наявністю калію і магнію, які добре знижують кров'яний тиск і знижують рівень цукру в крові.
Полуниця
Зміцнити здоров'я, підтримати нормальний рівень цукру в крові і знизити ризик виникнення діабету допоможуть антиоксиданти, на які надзвичайно багаті ягоди полуниці. До того ж, вона містить багато клітковини, яка допомагає ефективно боротися з підвищенням цукру.
Більше новин читайте на GreenPost.