Як зміни до Бюджетного кодексу відроджують водні біоресурси України

1 хв на прочитання5 годин тому
Зображення створене ШІ

Ці зміни визначають механізм зарахування та спрямування коштів за спеціальне використання водних біоресурсів.

18 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила зміни до Бюджетного кодексу, які підписав Президент Володимир Зеленський. Цими змінами визначено механізм зарахування та спрямування коштів за спеціальне використання водних біоресурсів, - повідомляється на сайті Міністерства аграрної політики на продовольства України.

Внесені зміни регулюють розподіл доходів з аукціонів, де продаються права на спеціальне використання водних біоресурсів, насамперед для рибного зариблення та відновлення рибних запасів у господарських водоймах.

Впровадження цих поправок сприятиме збільшенню рибопродуктивності та відновленню популяцій водних біоресурсів через масове зариблення.

Кошти, що надходять з цієї галузі, будуть спрямовані на розвиток аквакультури, підтримку комерційного та аматорського рибальства. Комерційні рибалки отримають можливість забезпечити регулярний вилов, а виробники малька зможуть розвивати аквакультуру, маючи забезпечений ринок збуту. Також такі заходи покращать рекреаційне рибальство та туризм, стимулюючи любительське рибальство та відпочинок біля водойм.

Ці практики є звичними і для Європи, де вони спрямовані на збереження та підтримку популяцій видів, що дозволяє забезпечити їх сталий вилов.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: