Догори
Дати відгук

Як зберігати м'ясо без холодильника: перевірені поради

Якщо є проблеми з електрикою існує велика кількість варіантів зберігання м'яса

3 хв на прочитання06 Січня 2023, 13:38
Поділитись:

Розповідаємо, як зберегти свіжість м'яса упродовж 2-3 днів без холодильника.

Якщо у вас є лід, він допоможе зберегти м'ясо до 3 діб. У чисту тару покладіть м'ясо з льодом, щільно її закрийте та обмотайте тканиною й плівкою. За можливості, в міру того як лід буде танути, додавайте лід кожні 3-4 години.

М'ясо в термопакет чи термосумку бажано класти в замороженому виді. Термопакет здатний підтримувати низьку температуру до 15 годин, термосумка збільшує термін зберігання практично у два рази. 

Обмажте м'ясо свинячим жиром, смальцем. Жир утворює плівку, що блокує проникнення бактерій. Після цього загорніть м'ясо в папір або тканину і помістіть по можливості в темне прохолодне місце. М'ясо таким методом може зберігатися 96 годин.

Для зберігання м'ясо можна проварити. М'ясо залити водою, додати  5-6 столових ложок харчової солі, довести до кипіння та проварити 3-4 хвилини. Після того, як воно охолоне, зберігати в щільно закритій тарі, в темному, прохолодному місці. Термін зберігання провареного м'яса не більше 48 годин. Подібним чином м'ясо обсмажити.

Обробити оцтом. Перед цим м'ясо промити чистою водою і дати стекти. Потім змочити в 9% оцті, обмотати бавовняною тканиною і покласти в місткість, що щільно закривається. Зберігати  в прохолодному темному місці. Обов'язково кожні 7-8 годин повторювати процедуру, заздалегідь виливаючи рідину, що зібралася.

Промийте м'ясо водою та залийте холодним молоком, щільно закрийте кришкою і помістіть в темне прохолодне місце. Максимальний термін зберігання за такої обробки не перевищує 48 годин.

Чистим або розмішаним із водою медом обробити м'ясо. Покладіть його в посуд і щільно закрийте кришкою, зберігайте  в прохолодному, закритому від сонячних променів, місці.

Для зберігання м'яса на короткочасний термін підійдуть і різноманітна зелень, рослини.

  • М'ясо промити та дати стекти воді. Добре натерти сіллю та  обмотати листям кропиви та хрону. Добре підійде для цього листя щавлю. Закріпити зелень ниткою, щоб краще трималася. Кожні 6-7 годин міняти листя на свіже. За дотримання цих умов продукт зберігатиметься близько 48 годин. Зберегти корисні властивості допоможе черемха. Обробіть м'ясо соляним розчином і обмотайте листям рослин. Всі ці рослини мають антибактеріальний ефект і можуть зберегти продукт до двох діб, якщо не забувати замінювати листя.
  • Для яловичини та  кролятини добре підійдуть лимон та капуста. Кухонним молотком відбийте свіже листя капусти й обмотайте ним м'ясо. Потім поріжте лимон часточками та прикладіть наступним шаром. Так можна чергувати та зробити декілька шарів. Чим більше капусти й лимона ви прикладете, тим довше збережеться продукт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото з відкритих джерел
Дофаміновий гардероб: як підняти настрій за допомогою одягу
5 хв на прочитання2 години тому
Знижує цукор у крові Холестерин Корисний фрукт
Цей фрукт знижує цукор у крові та "розщеплює" холестерин: можна їсти майже всім
1 хв на прочитання2 години тому
Фото з відкритих джерел
Злість під час бігу: чому спорт може мати негативний психологічний ефект
2 хв на прочитання3 години тому
Фото: Телеграм-канал «Стоматологія по-простому»
Зуб видалили, а все одно болить: стоматологи розповідають, що відбувається і що при цьому слід робити
2 хв на прочитання4 години тому
Пандемія на підході: ВООЗ бʼє на сполох через поширення пташиного грипу H5N1
1 хв на прочитання5 годин тому
Напилася води і померла: у Великій Британії розслідують смерть жінки, якій призначили препарат, що викликає спрагу
2 хв на прочитання6 годин тому
Достатньо повідомити рацс: у Німеччині спростили процедуру зміни статі в документах
1 хв на прочитання13 годин тому
Лікар назвав популярні напої, які підвищують тиск
1 хв на прочитання13 годин тому
Більше з GreenPost