Є багато способів зберегти урожай капусти без гнилі. Це:
✔зберігання в піску;
✔зберігання в дерев'яних ящиках;
✔зберігання капусти у висячому положенні;
✔зберігання в крейді або вапні;
✔зберігання в папері;
✔зберігання в термокоробі.
У всіх способах зберігання існують обов'язкові загальні правила, про які розповідає «Дача. Сад та город»:
- Необхідно відбирати тільки капусту середніх і пізніх сортів з високим ступенем лежкості.
- Температура має бути постійною — від -1 до +1°С.
- Необхідна висока вологість повітря — 85-98%.
Дуже важливо дотримувати всіх цих правил.
При температурі повітря в приміщенні, де зберігається капуста, більше +4°С овочі почнуть лопатитися й рости. А при низькій вологості повітря качани зав'януть, втратять соковитість.
Також ми розповідали, що можна посадити у серпні на городі.