- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Як запекти картоплю щоб вона по-справжньому танула у роті
Як запекти картоплю щоб вона по-справжньому танула у роті
Запікайте картоплю ще хвилин 15
Літо в самому розпалі, а це означає, що не варто стримувати фантазію. Колитесь, скільки рецептів з молодою картоплею вже випробували ви? Адже це самий універсальний овоч для гарніру. Навіть самий зубожілий шматок м'яса з ним перетворюється в ситне, а іноді і розкішну страву. А запечена картопля — взагалі річ!
У духовці запікати картоплю воліють багато господинь. Нарізала, приправила — і в піч. Поки страва готується, спокійно займаєшся салатом. Але як зробити страву не тільки зручною, але і смачною? Ми знаємо, як приготувати запечену картоплю, яка тане в роті і будемо раді поділитися з вами секретом.
Інгредієнти
- Картопля:1 кг
- Вершкове масло:4 ст. л.
- Розмарин:1-2 ч. л.
- Морська сіль:1 ч. л.
- Курячий бульйон:250 мл
- Часник:3 зуб.
- Чорний перець (мелений):трісок
- Для цієї страви краще всього підійде картоплю для пюре. Після приготування всередині вона повина бути м'якою, навіть пухкою. Очистіть овочі і наріжте кружельцями близько 2 см завтовшки.
- В окремій ємності змішати розтоплене вершкове масло з висушеним розмарином або чебрецем, морською сіллю і дрібкою перцю. Полийте сумішшю картоплю, перемішайте руками.
- Кружечки картоплі в олії викладіть на невеликій відстані один від одного у форму для запікання. Готуйте їх в розігрітій до 250 ° С духовці 15 хвилин.
- Потім переверніть картоплю на іншу сторону, готуйте ще 15 хвилин. Коли вже утворилася рум'яна кірочка, влийте у форму бульйон і додайте слайси часнику.
- Запікайте картоплю ще хвилин 15 поки бульйон повністю не вбереться в картоплю. Саме на цьому етапі страва стає ніжним, буквально тане в роті.
Маємо зазначити, що в процесі приготування до страви ви можете додати інші спеції. Приміром, запечена картопля добре поєднується з паприкою, лемонграс та сушеною зеленню. А як ви готуєте картоплю в духовці? Діліться улюбленим рецептом з нашою редакцією!