Сьогодні відкриваєш баночку, а завтра вона вже порожня! Чудовий маринований часник! Шикарна закуска, добавка до м’яса, салати або супи. Готується дуже просто, найскладніше – це мабуть почистити часник.
Нам знадобиться на 2 банки по 0,65 л.:
Покроковий рецепт приготування:
У сухі чисті банки відправляємо лавровий лист, чорний перець горошком і заповнюємо часником, залишаючи зверху 2-3 сантиметри. Часник попередньо чистимо, добре промиваємо і обсушуємо.
Зверху закладаємо нарізану зелень петрушки, кільця гострого перцю, м’яту (можна висушену), солодку паприку та сіль. Далі вливаємо оцтову есенцію, доверху заливаємо кип’ятком і за допомогою дерев’яної шпажки випускаємо все зайве повітря.
На дно каструлі стелем марлю або рушник, ставимо банки, прикриваємо кришками, заливаємо по плечі водою, ставимо на плиту і стерилізуємо з моменту закипання рівно 15 хвилин. Після стерилізації щільно закручуємо кришками, перевертаємо дном догори та залишаємо банки до повного остигання.
Після остигання прибираємо банки на зберігання в холодильник чи підвал. Відкривати та пробувати можна не раніше, ніж через 2 місяці!
Часник виходить незрівнянний, ароматний, хрумкий і дуже смачний! Маринад теж йде в справу, ним добре заправляти свіжі салати і додавати в складніші маринади, для м’яса, наприклад! Наполегливо рекомендую спробувати, впевнена, байдужих до такої закуски не знайдеться!