Багато хто не знає, що мочені яблука можна заготовити не тільки в бочках і тому відмовляють собі в цій смакоті. Однак існує метод, який дозволить зробити це в домашніх умовах. При цьому яблучка вийдуть, як з дитинства!
Які продукти потрібно взяти (розраховано на три банки об’ємом 3 літри):
Підійдуть осінні і зимові сорти яблук. Фрукти повинні бути цілими і неушкодженими. Помийте їх.
Чистими яблучками заповніть банки або можете взяти будь-яку іншу тару. Перекладайте фрукти зі смородиновим листям.
Для заливки потрібно закип’ятити воду, охолодити, а після всипати цукор, сіль і розмішувати, поки все не розчиниться.
Залийте яблучка отриманим сиропом. Вони повинні бути повністю покриті рідиною.
Ємності закрийте капроновими кришками і нехай постоять 4-5 доби в домашніх умовах. Потім перенесіть на зберігання в місце, де прохолодно. Тільки перед цим влийте трохи води, щоб фрукти перебували повністю в рідині.
Уже через півтора місяця ви зможете насолоджуватися моченими яблучками!