Догори
Дати відгук

Як з допомогою дотримання режиму дня прискорити метаболізм

Згідно з дослідженнями, кожні 10 років швидкість обміну речовин знижується на 7-10%

2 хв на прочитання30 Травня 2023, 23:45
Поділитись:

Часто причиною зайвої ваги або проблем зі здоров'ям називають порушення метаболізму (обміну речовин). Обмін речовин - досить примхливий, швидкість його може змінюватися при недостатньому або надмірному харчуванні, зменшенні або збільшенні фізичних навантажень, при впливі на організм кліматичних факторів і, звичайно, різних захворюваннях. Також на нього впливає вік - зазвичай, чим старша людина, тим нижче її метаболізм.

Згідно з дослідженнями, кожні 10 років швидкість обміну речовин знижується на 7-10%, а до старості досягає свого мінімуму. Також є залежність від збалансованості раціону: при переважно білковому харчуванні швидкість метаболізму зазвичай прискорюється, при вуглеводному, навпаки, знижується.

Метаболізм - це швидкість обміну речовин. Простіше кажучи, швидкість, з якою організм перетворює їжу, яку вживає людина, в енергію.

Як же домогтися прискорення обміну речовин, схуднути і не завдати шкоди своєму здоров'ю? Зверніть увагу на прості, але дуже корисні поради.

Пам'ятайте, що їжа прискорює обмін речовин. На переробку поживних речовин потрібно приблизно 10% калорій, які ви спалюєте за день. Недарма більшість дієт і систем харчування рекомендують вживати їжу 4-5 разів на день. Тому, щоб прискорити обмін речовин, краще їжте частіше, але потроху. У проміжках між основними прийомами їжі перекусіть чимось легким: фруктами або кефіром. Намагайтеся не допускати перерв між трапезами більше трьох годин.

Після пробудження намагайтеся поснідати протягом години. Під час сну метаболізм сповільнюється, і «прокидається» він тільки після сніданку. Якщо Ви не поснідали, він так і зберігається на низькому рівні до обіду, а це може призвести до його уповільнення.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання3 години тому
Зображення згенероване ШІ
Ганс Геневейн Роуз (Hans Gonewein Rose) — троянда-свято (ВІДЕО)
1 хв на прочитання4 години тому
Фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
Фото: 24 Канал
Будьте уважні до дрібниць: фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
1 хв на прочитанняВчора
Хмарно з проясненнями: прогноз погоди в Україні на 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитанняВчора
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
1 хв на прочитанняВчора
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитанняВчора