Догори
Дати відгук

Як вивести плями з одягу: 3 дешевих засоби замість дорогого плямовивідника

Навіщо використовувати дорогий засіб для виведення плям, коли є дешеві альтернативи

1 хв на прочитання29 Квітня 2023, 10:30
Поділитись:

Кожна господиня неодноразово стикається з таким завданням і іноді задається питанням, як вивести плями з одягу. Перша думка в таких випадках - купити засіб для їх виведення. Але можна заощадити сімейний бюджет і обійтися дешевими і доступними альтернативами.

Навіть сучасна пральна машина не завжди здатна на чудеса. Іноді плями так сильно в'їдаються в тканину, що якою б не була техніка, вивести їх вкрай складно. Але можна завжди використовувати виведення плям без хімії, благо, народні засоби для цього підходять ідеально.

Як вивести плями з одягу

Недавні або не надто стійкі плями можна вивести простим лимонним соком. Завантажте одяг у пральну машинку, а у відсік для загального засобу додайте сік лимона разом із порошком. Він посилить його дію, а речі набудуть свіжого цитрусового аромату.

Вивести пляму допоможе і господарське мило. Змочіть його і тріть забруднення до утворення мильного шару. Залиште одяг хвилин на 15, після чого можете прати в машинці або вручну.

У список народних засобів для видалення плям також входить крейда. Вона відмінно видаляє жирні плями. Маєте на увазі, що так видалити вийде тільки свіжу пляму. Запущені випадки крейда вже не врятує.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.