Догори
Дати відгук

Як вдома приготувати японський рамен із курки

Подавати негайно.

2 хв на прочитання12 Січня 2023, 19:34
Поділитись:

Рамен, густий японський суп, завойовує все більше прихильників по цілому світу не марно - цей ситний та смачний екзотичний суп замінює одночасно і першу і другу страви, простий у приготуванні та доволі дієтичний.

Пропонуємо простий рецепт курячого рамену.

  •  2 курячі грудинки
  •  1 ст. л. вершкового масла
  •  1 ст. л. рослинної олії
  •  1 ч. л. подрібненого свіжого імбиру
  •  1 ч. л. подрібненого часнику
  •  1 л курячого бульйону
  •  30 гр сушених грибів шиітаке, намочених попередньо в холодній воді
  •  2 великі яйця
  •  невеликий пучок дрібно нарізаної зеленої цибулі
  •  2 упаковки лапші для рамену (типу лапші швидкого приготування)
  •  3 ст. л. соєвого соусу (не концентрованого)
  •  сіль, перець
  •  свіжий перець чилі (при бажанні)

1

Нагріти духовку до 180 градусів. Курячу грудку натерти сіллю та перцем.

2

В пательні розтопити масло, на середньому вогні обсмажити її з обидвох сторін по 5 хв, до золотої шкірки.

3

Перекласти курку у форму для запікання і пекти 15-20 хв до готовності. Вийняти грудку з духовки, накрити фольгою і відставити.

4

Дуже добре нагріти в каструлі з широким дном олію, обсмажити часник з імбиром, додати соєвий соус, готувати помішуючи біля хвилини. Додати бульйон, накрити і довести до кипіння.

5

Зняти кришку, дати покипіти кілька хвилин без кришки, додати нарізані гриби і готувати 10 хвилин. Посолити.

6

В каструлі довести до кипіння достатньо води, аби повністю покрити 2 яйця. Акуратно занурити яйця і варити їх 7-8 хвилин. Тоді негайно перекласти їх у посудину з дуже холодною водою, щоби перервати процес готування. Через пару хвилин дістати їх з води, почистити і розрізати навпіл.

7

Відварити ліпшу, відповідно до вказаного на упаковці часу (переважно 2-3 хвилини).

8

Нарізати курку плястерками. В боул для супу покласти лапшу, курку, залити виваром, зверху покласти половинки яєць, зелену цибулю і, при бажанні, дрібно посічений гострий перець. Подавати негайно.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost