Як варити молоду картоплю з кропом: простий секрет, щоб не розпадалася

3 хв на прочитання03 Червня 2023, 11:57

Також розповімо, чи потрібно чистити молоду картоплю перед тим, як варити.

Свіжозварена молода картопля з кропом і вершковим маслом має абсолютно особливий смак. Як правильно варити молоду картоплю, читайте в матеріалі.

Як варити картоплю, щоб не розпалася

Спочатку бульби потрібно добре промити. Якщо земля зі шкірки потрапить на очищену ділянку та вбереться в структуру картоплини, цю частину доведеться зрізати, оскільки вимити повністю буде важко або не вийде зовсім. Не збільшуйте витрати, коли викидаєте у відро для сміття більше картоплі, ніж можна було б було.

Картоплю готуємо в кілька етапів:

Головне правило - картоплини, які ми варимо, повинні бути приблизно однакового розміру. Якщо ж вони різні-різноманітні, кладемо їх в каструлю і цілими, й половинками, й четвертинками. При розрізі на 2 або 4 частини краще ділити картоплину не вздовж, а поперек, щоб шматочки вийшли не довгі й тонкі, а короткі й товсті - наближені до розмірів найменшої картоплини, що ми поклали цілою.

Важливо: якщо одночасно варити цілком картоплини розміром і з перепелине яйце, і з кулак, то перша розпадеться, а друга залишиться всередині сирою.

Як варити молоду картоплю з шкіркою - кілька порад

Не меншою популярністю користується таке блюдо, як молода картопля в мундирі. В цьому випадку рекомендуємо ретельно відібрати невеликі або середні, максимально однакові за розміром бульби, оскільки розрізати ми їх не будемо.

Різні сорти картоплі, залежно від зернистості, можуть варитися до готовності різний час. В середньому - це близько 20 хвилин. Щоб зрозуміти, скільки варити молоду картоплю в мундирі, загляньте в каструлю через 15 хвилин після того, як вона закипіла і ви зменшили вогонь до середнього. Проткніть виделкою, якщо не доварилася, зменшіть вогонь до невеликого і варіть, перевіряючи на готовність кожні 5 хвилин.

Готова молода картопля в мундирі викладається в керамічний або інший посуд і розділяється на частини. Далі треба посолити й посипати подрібненим часником або нарізаною зеленою цибулею. Заправляється соняшниковою олією, можна нерафінованою.

Важливо: зварену в мундирі молоду картоплю можна їсти разом зі шкіркою. Головне, щоб вона не була зеленою - тоді в мундирі варити не можна. Ділянки, що стали зеленими, містять токсини, їх обов'язково потрібно зрізати до білого.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: