Догори
Дати відгук

Як в Україні будуть боротися із дитячими самогубствами

Профільний комітет уже підготував мінімум два законопроєкти, щоб малолітні більше не мали змоги купувати ліки в аптеці.

1 хв на прочитання22 Лютого 2021, 18:00
У Верховній Раді задумалися над тим. як боротися з дитячими та підлітковими самогубствами У Верховній Раді задумалися над тим. як боротися з дитячими та підлітковими самогубствами
Поділитись:

Верховна Рада прийняла рішення заборонити продаж ліків малолітнім та жорстоко карати за порушення цієї заборони аби запобігти дитячим самогубствам надалі. Про це на особистій Facebook-сторінці написав голова Комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький. 

"Комітет здоров’я нації ініціює два законопроєкти. Перший - заборона продажу лікарських засобів особам до 14 років. Другий - запровадження жорсткої адміністративної відповідальності за порушення цієї заборони. Як показали нещодавні випадки з отруєнням школярок, аналогічні випадки в інших містах - загроза дуже серйозна і потребує негайного реагування держави", - вважає Радуцький. 

Радуцький нагадав, що з початку року неповнолітні скоїли вже 25 самогубств. З урахуванням того, що у рік приблизно 60 дітей і підлітків накладають на себе руки, цьогоріч суїцидів неповнолітніх може стати в кілька разів більше.

До того ж за даними ВООЗ випадки самогубства з використанням лікарських засобів посідають друге місце за поширеністю, і близько 60% з них було вчинено саме неповнолітніми.

Саме тому Комітет ВРУ з питань здоров'я нації ініціює роботу та якнайшвидший розгляд законопроєктів, які б обмежили доступ неповнолітніх до придбання медичних препаратів. 

Раніше ми вже писали про те, чи існувало відео про "Випий 40 таблеток" насправді, чим небезпечні челенджі у соцмережах та що могло підштовхнути школярок із Боярки та Умані до спроби отруїтися таблетками. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.