Догори
Дати відгук

Як святкувати Великдень та освятити паски у цьому році

Свята мають бути не тільки веселими, але й безпечними.

2 хв на прочитання23 Квітня 2021, 14:11
Великдень Великдень
Поділитись:

За тиждень в Україні святкуватимуть Великдень. Зважаючи на ситуацію з ковідом та кількістю щодобових випадків зараження та смертей, урядовці закликають українців подумати про власну безпеку.

У МОЗі говорять, що додаткових карантинних обмежень в Україні на період великодніх свят не планується. Проте українці мають дотримуватися тих норм, які прописані сьогодні у постанові про карантин:

1.  Відвідування громадських місць може відбуватися винятково із застосуванням засобів індивідуального захисту органів дихання — масок, які закривають рот і ніс.

2.  Необхідно дотримуватися дистанції між людьми 1,5 метра. В закритих приміщеннях на одну людину має припадати 4 квадратних метри.

Відомо, що Великодні свята мають релігійне значення та чимало українців думають про відвідування в цей день храмів та освячення великоднього кошика. Саме тому варто дбати про власну безпеку, і долучитися до онлайн- богослужінь. Особливо людям похилого віку, або ж особам із хронічними захворюваннями  варто утриматися від відвідування храмів.

Міністерство охорони здоров’я звернулося до всіх релігійних закладів із проханням:

  • заохочувати вірян до онлайн-богослужінь;

  • збільшити кількість сесій Благословення та зменшити їхню тривалість;

  • зафіксувати вхідні двері на територію та у приміщення храмів у відкритому стані для того, щоб, забезпечити повітрообмін всередині приміщень;

  • встановити обмеження для відвідування служби перед Благословенням всередині храмів і забезпечити дотримання дистанції у 1,5 метри вірянами на вулиці;

  • дотримуватися маскового режиму навіть на вулиці;

  • рекомендувати відвідувати обряд Благословення й освячення їжі лише одній особі від домогосподарства (без сімейних відвідувань).

У МОЗ просять українців  утриматися від святкових відвідувань родичів і друзів, щоб не наражати один одного на небезпеку.

Нагадаємо, станом на 23 квітня 2021 року 14 277 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні.  

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.