Догори
Дати відгук

Як швидко перевірити, чи свіжі яйця на ринку: круті лайфхаки

Радимо дізнатися, як не купити випадково старі яйця.

1 хв на прочитання20 Липня 2023, 10:55
Поділитись:

Сьогодні ми розповімо вам, як придбати якісні яйця. Існує декілька методів перевірки. Запам'ятайте їх та протестуйте в реальності. 

Подивіться спочатку на стан шкарлупи. У свіжого яйця вона буде шорстка і матова, а  в того,  що вже полежало довгенько - гладка на дотик і блищатиме на світлі. 

Перевірте яйце на міцність, злегка стиснувши. Дивіться, щоб не тріснуло. Якщо ви бачите, що шкаралупа м'яка на дотик та ще й у плямах - не купуйте. 

Якщо ззовні яйце без ознак старості, тоді переходимо до другого лайфхаку. Потрусіть його в руці. Якщо яйце свіже, то ви не відчуєте жодного руху всередині, а у залежаному відчуєте  легке хлюпання.

Можете покрутити яйце. Покладіть його на рівну неслизьку поверхню і крутніть. Воно обернеться довкола своєї осі швидко кілька разів, якщо не свіже. А інше - крутитиметься не так активно. 

Окрім того, господині розповідають, що свіжі та залежані яйця мають різну вагу. Беріть краще те, що важче. Воно буде  свіжішим. 

Можна перевірити яйце на запах. 

Свіжі яйця мають запах вапна, але чим довше вони зберігаються, тим більше  поглинають запахи  продуктів, які лежать поруч. 

І наостанок, застосуємо світло для перевірки: посвітіть на яйце. Якщо під шкарлупою видно темні плями - залиште його на прилавку.  

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.