Догори
Дати відгук

Як схуднути за 10 днів на кілька кілограмів

У цьому допоможе експрес-дієта.

3 хв на прочитання19 Січня 2021, 23:56
Поділитись:

Коли фігура далека від досконалості, а на носі важливий захід, більшість жінок хоче схуднути в найкоротші терміни. Позбутися 5–10 кілограмів (залежить від кількості зайвої ваги) за 10 днів цілком реально, повідомляє журнал dietburrp. Головне — дотримуватися певної системи харчування.

Дієта

Багато швидких дієт спрямовані на те, щоб очистити кишківник і вивести зайву рідину з організму. Треба розуміти, що за 10 днів і навіть за місяць практично нереально дістатися до жирових відкладень, особливо тих, що «жили» з вами протягом багатьох років. Зазвичай для того, щоб почати процес спалювання жирів потрібно не менше місяця. А схуднення має супроводжуватися комплексним підходом: харчування, фізична активність, масажі та косметологічні процедури.

10 днів — оптимально для розвантажувальних днів і низьковуглеводного харчування. Це допоможе позбутися кількох зайвих кілограмів і зменшить животик. Здебільшого зайву вагу провокують прості вуглеводи: солодощі, здоба, випічка. Тому від них потрібно відмовитися у першу чергу на ці 10 днів.

Зниження кількості споживаних тваринних жирів, а краще повна їх заміна рослинними, дасть змогу досягти своєї мети. В основі меню має бути білок. Причому як рослинний, так і тваринний. Важливо максимально збалансувати свій раціон. Тобто можна їсти як куряче філе, індичку, так і бобові й молочні продукти.

Меню на 10 днів

Краще, щоб харчування було п'ятиразовим. Голодування не допоможе, а тільки зашкодить. Але в меню потрібно дотримуватися деяких принципів. Приблизний орієнтир, на який ви можете спиратися, складаючи власну дієту:

Сніданок: варене яйце або омлет, бутерброд із хлібця, сира та шматка помідора, чай.

Перекус: один фрукт на вибір (крім бананів і винограду). Якщо фрукт ваговій, наприклад, як сливи, то не більше 150 грамів за один прийом їжі.

Обід: суп-пюре з овочів зі шматочком відвареної курки або запечена куряча грудка з гарніром на вибір (ідеально підійдуть бобові — сочевиця, квасоля).

Перекус: фрукт або овоч на вибір (виключаємо виноград і банани, бо вони містять прості цукри). Другий перекус має бути не пізніше 16:00.

Полудник: сир із ягодами або сирна запіканка.

Вечеря: тушковані овочі або відварені макарони з твердих сортів пшениці зі шматочком курки, індички або риби, приготованої на пару.

Перед сном: стакан кефіру або натурального йогурту без цукру.

Що ще потрібно знати про експрес-схуднення?

Харчування подібного плану ризиковане. Це може мати наслідки для шлунково-кишкового тракту людини. Швидка дієта нерідко провокує різні погіршення самопочуття: головний біль, нудоту, слабкість і болі у шлунку. Особливо небезпечна для тих, хто має захворювання нирок, печінки або кишківника.

Тому, використовуючи такий принципу харчування, важливо дотримуватися й інших аспектів здорового способу життя: раніше лягати спати, пити не менше двох літрів чистої води на день, обов'язково включати в раціон фрукти, овочі та горіхи як джерела важливих вітамінів і мікроелементів.

Виходити з експрес-дієти потрібно не різко. Не можна у перший же день після її закінчення відразу почати їсти чипси, фастфуд, напівфабрикати та продукти з трансжирами. Це призведе до збільшення ваги та ще більшого погіршення самопочуття. Плавний вихід із дієти дасть змогу зберегти результат надовго. А надалі краще дотримуватися принципів збалансованого харчування.  

Раніше ми розповідали, як впливають на здоров'я людей карантин і самоізоляція.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.