Догори
Дати відгук

Як самостійно підвищити гемоглобін в домашніх умовах

У нашому організмі є речовини, без яких ми не могли б дихати. Одне з них – гемоглобін.

1 хв на прочитання18 Січня 2024, 23:50
Як самостійно підвищити гемоглобін в домашніх умовах Як самостійно підвищити гемоглобін в домашніх умовах
Поділитись:

Гемоглобіном називається білок, що входить до складу крові. Його основна функція – з’єднуватися з молекулами кисню, які ми отримуємо при диханні, а потім разом із кровотоком переносити та віддавати їх органам та тканинам. Без гемоглобіну повноцінний вдих-видих був би неможливим.

Якщо ви стали незвично почуватися і запідозрили недолік гемоглобіну, необхідно перевірити склад крові, а потім почати заповнення білка, що бракує.

Як підвищити гемоглобін?

  •  Включайте в меню каші, особливо гречану та пшоняну, зварену на воді без цукру з додаванням олії, кропу та іншої зелені, свіжої чи сушеної. Для різноманітності можете додавати гарбуз, родзинки.
  •  Вранці натще випивайте 1 склянку настою шипшини, додаючи сік лимона та 1 чайну ложку меду.
  •  Добре допомагає відновити гемоглобін зливу, як свіжа, так і заморожена.
  • 1 склянку гречаної крупи розмелоти в кавомолці, додати 1 склянку волоських горіхів. Все знову перемолоти, додати 1 склянку меду. Перемішати. Приймати по 1 столовій ложці 2-3 рази на день.
  • 5. Випивати по 500 мл суміші морквяного соку, яблучного, бурякового в пропорції 2:1:1. Можна обмежитися лише морквяно-яблучним. Сік випивати одразу після приготування. Попередньо з’їдайте 1 столову ложку сметани, тому що без жирів каротин не засвоюється.

Більше новин читайте на Green Post.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.