Догори
Дати відгук

Як приготувати цілющий настій на травах при гіпертонії

Якщо вас мучить гіпертонія

1 хв на прочитання23 Червня 2024, 14:01
Настій на травах при гіпертонії Настій на травах при гіпертонії
Поділитись:

Деякі трави мають властивості, що сприяють зниженню тиску та покращенню загального стану серцево-судинної системи.

Для приготування цілющого відвару потрібно взяти в рівних пропорціях квітки глоду, траву сухоцвіту болотного, астрагалу і пустирника. Насипати 2 ст. л. цієї суміші в порцеляновий посуд і залити 0,5 л води, підігрітої до 80 градусів. Далі накрити посуд кришкою і витримати 15 хв., часто помішуючи вміст.

Після цього настояти, закутавши, 45-60 хв. Процідити, макуху віджати, довести настій кип’яченою водою до початкового об’єму рідини і пити по 1/3 скл. 4 рази на день за 30 хв. до їжі. Вживати настій 30-45 днів.

Потім, після 5-7 денної перерви, приготувати рослинну суміш, що складається з трави астрагалу, кореня валеріани, листя м’яти перцевої, квіток ромашки і глоду, узятих сухими порівну по вазі. Увечері засипати 2 ст. л. суміші в термос і залити 0,5 л окропу. Витримати ніч, а вранці процідити. Довести кип’яченою водою до початкового об’єму рідини і пити по 1/3 скл. 4 рази на день за 0,5 год. До їжі

Важливо зазначити, що перед використанням будь-яких настоїв або трав'яних препаратів для лікування гіпертонії, слід проконсультуватися з лікарем. Трави можуть взаємодіяти з іншими ліками, і неправильне їх використання може призвести до небажаних побічних ефектів.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.