Рецептів лечо, як і аджики, у сезон консервації багато не буває. Класична угорська страва традиційно містить два види перцю (червоного і зеленого), помідори, моркву, цибулю, а також сіль і олію. Проте з роками господині змінюють склад і адаптують його під свій смак. Сьогодні пропонуємо спробуати саме цей рецепт.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Усі овочі помити, перець очистити від насіння, помідори від хвостиків.
Помідори пропустити через м'ясорубку, перелити в глибоку каструлю і поставити на вогонь, додавши туди цукор, олію, чорний перець, сіль, лавровий лист, оцет.
Коли закипить, варити, помішуючи, 30 хвилин, потім додати попередньо порізаний перець. Кип'ятити масу ще 5-10 хвилин. Гарячим лечо розлити в стерилізовані банки, закрутити кришками й укутати до повного вистигання, перевернувши.
Готове лечо після вистигання перенести в прохолодне місце на зберігання.