Як приготувати на зиму дуже смачне лечо: найкращий рецепт

1 хв на прочитання19 Вересня 2023, 13:34

Лечо, приготоване за цим рецептом, сподобається не тільки дорослим, а й дітям.

Рецептів лечо, як і аджики, у сезон консервації багато не буває. Класична угорська страва традиційно містить два види перцю (червоного і зеленого), помідори, моркву, цибулю, а також сіль і олію. Проте з роками господині змінюють склад і адаптують його під свій смак. Сьогодні пропонуємо спробуати саме цей рецепт.

Лечо

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Усі овочі помити, перець очистити від насіння, помідори від хвостиків.

Помідори пропустити через м'ясорубку, перелити в глибоку каструлю і поставити на вогонь, додавши туди цукор, олію, чорний перець, сіль, лавровий лист, оцет.

Коли закипить, варити, помішуючи, 30 хвилин, потім додати попередньо порізаний перець. Кип'ятити масу ще 5-10 хвилин. Гарячим лечо розлити в стерилізовані банки, закрутити кришками й укутати до повного вистигання, перевернувши.

Готове лечо після вистигання перенести в прохолодне місце на зберігання.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: