Ніжні та пропечені сирники, які ідеально смакують із варенням, кремом чи фруктами, можна легко приготувати, дотримуючись кількох важливих правил.
1. Сир має бути ніжним і легким, без великих грудок, з ідеальною жирністю до 9%. Якщо сир вологий, необхідно дати йому час, щоб стекла зайва рідина. Завдяки цьому тісто вийде слухняним, а готові сирники — повітряними.
2. Рекомендується розділяти жовтки та білки:
Жовтки слід збивати до кремової консистенції й додавати у сир.
Білки збивають до стійких піків і обережно вмішують у тісто рухом знизу вгору.
Це забезпечить сирникам легкість, "наче хмаринки", і допоможе зберегти ідеальну текстуру.
3. Додавайте мінімум цукру, щоб сирники не підгоріли під час смаження. Для бажаного солодкого смаку краще експериментувати з медом, джемом та свіжими фруктами, які подаються до готової страви.
Для отримання ніжних і повітряних сирників кулінари пропонують таку універсальну формулу:
На 300 г сиру необхідно додати 2 жовтки та по 2 столові ложки цукру й борошна.
Більше новин читайте на GreenPost.