Як приготувати апетитні чебуреки з кабачка: простий рецепт

1 хв на прочитання13 Серпня 2022, 19:30

Чимало господинь намагаються радувати свою сім'ю смачними та різноманітними стравами.

Кабачки - доступний і дешевий овоч, який можна купити кожен. Страви з нього корисні і легкі, тож крім смаженого кабачка чи кабачкових оладок, приготуйте незвичні чебуреки з кабачка.

 Інгредієнти: тертий кабачок (160 г), яйце (1 шт.), рисове або цільнозернове борошно (2 ст. л.), куряче філе (60 г), сир твердий (30 г), сіль, перець.

Приготування:

Куряче філе промиваємо у проточній воді, зрізаємо жир та хрящі, пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо у блендері. Додаємо у фарш сир, який попередньо потрібно натерти на терці, а також спеції за смаком.

Кабачок промиваємо у проточній воді, очищаємо і тремо на терці. Залишаємо на деякий час, щоб з нього вийшла зайва рідина. Віджимаємо м'якоть і відправляємо в невелику миску.

Потім додаємо до нього яйце, борошно, трохи солі та перцю. Перемішуємо до однорідної консистенції.

Сковороду розігріваємо з краплею рослинної олії. Викладаємо на неї тонким шаром тісто з кабачка, чекаємо кілька хвилин, щоб воно схопилося. Слідом – тонкий шар фаршу, не доходячи до країв, а потім знову шар кабачкового тіста. Обсмажуємо спочатку з однієї сторони під кришкою - приблизно 7-10 хвилин, потім перевертаємо на другу і тримаємо стільки ж.

Подаємо апетитні чебуреки з кабачків до столу зі сметаною та насолоджуємось смаком.

Нагадаємо, є рецепт маринованих кабачкиів на зиму без стерилізації.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: