Догори
Дати відгук

Як прибрати темні кола під очима: кілька корисних порад

Дієві методи боротьби з "очима панди".

2 хв на прочитання24 Грудня 2023, 06:50
Дієві методи боротьби з темними колами під очима Дієві методи боротьби з темними колами під очима
Поділитись:

Темні мішки під очима - косметична проблема, яка є майже у всіх. Основне джерело цих напастей - віковий фактор (шкіра втрачає еластичність, через що набряки утворюються частіше) і спадковість (клітини вашої шкіри просто можуть бути схильні до щільних жирових відкладень).

Другорядна проблема - зневоднення, недосип, алергічні реакції, гормональний дисбаланс, неправильне харчування, шкідливі звички. У підсумку навіть ті з нас, у кого "мішків" під очима зазвичай не буває, можуть їх легко дістати під час застуди або сезонного нездужання. Давайте розглянемо дієві методи боротьби з "очима панди".

Використовуйте крем для очей із ретинолом

Ретинол посилює вироблення колагену і розгладжує шкіру. Усі препарати з вітаміном А і його похідними посилюють приплив крові до тканин, ущільнюючи їх і роблячи таким чином менш помітними темні зони. Нанесіть невеликий засіб на ділянку під очима й акуратно вбийте в шкіру. Враховуйте, що ретинол діє не відразу: іноді потрібно від 10 до 12 тижнів, щоб з'явилися видимі результати.

Скоротіть вживання алкоголю і солоної їжі

І те, й інше затримує рідину в організмі та допомагає утворенню набряків. До слова, до продуктів, які виводять рідину з організму, належать: кавун, огірки, селера і петрушка. З іншого боку, однією з причин темних кіл під очима може бути зневоднення, тому норму чистої питної води на день (1-1,5 літра) все ж рекомендується виконувати.

Умивайтеся прохолодною водою

Гаряча вода посилює набряклість і підкреслює темні кола. Якщо ви досить терпимі до низьких температур, то використовуйте різні тонізуючі засоби для обличчя і періорбітальної області кубик льоду (якщо на обличчі є судинні сіточки і лопнули капіляри, оберніть лід харчовою плівкою). Для зняття макіяжу використовуйте засоби на масляній основі: вони миттєво розчиняють підводку, туш і тіні, не подразнюючи при цьому шкіру.

Перевірте свій засіб

Часом догляд для шкіри навколо очей викликає набряки. Омолоджувальна косметика також може викликати алергію. Якщо є хоч якісь підозри, що припухлості пов'язані з новим кремом або гелем, не використовуйте його щонайменше 4-5 днів і відзначте для себе, чи буде різниця.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я