Догори
Дати відгук

Як продукти псують Ваше обличчя: потім не дивуйтеся, чому воно старіє

Скажи мені, що ти їси, і я скажу тобі, звідки всі проблеми зі шкірою обличчя. 

2 хв на прочитання29 Листопада 2023, 18:46
Як продукти псують Ваше обличчя : продукти проти старіння Як продукти псують Ваше обличчя : продукти проти старіння
Поділитись:

Як дієта і звичка споживати ті чи інші продукти сіють хаос на вашій шкірі – аналіз доктора Нігма Таліб, автора книги про передчасне старіння шкіри і наслідки нашого способу харчування.

Доктор Нігма Таліб, яка працює з такими знаменитостями, як Сієнна Міллер і гуру макіяжу Шарлотта Тілбері, переконана, що їжа і питво мають прямий вплив, а іноді відразу ж чинять негативний вплив на наші обличчя, в результаті чого з’являються впізнавані ознаки.

Доктор визначає їх як «молочне обличчяя», «винне обличчя», «цукрове» і «глютенове». «Коли пацієнт заходить в мою клініку, через сам погляд на обличчя людини я можу сказати, що за продукти він їсть, чим зловживає,» – говорить вона. «Я часто ловлю себе на тому, що «читаю» випадкові обличчя на вулиці.

Іноді хочеться підійти до незнайомця або незнайомки і сказати їм, щоб скоротили молочні продукти у своєму раціоні або стримувалися з улюбленими макаронами, оскільки по обличчю видно, що їх харчування завдає їм шкоди».

«Для деяких людей досить протягом одного дня зловжити зерновими – з’їсти пластівці на сніданок, хліб або макаронні вироби на обід або вечерю, щоб викликати здуття живота і набряклість».

За останні десять років Нігма оглянула тисячі пацієнтів і переконалася – те, що ви їсте, і вплив продуктів на здоров’я вашого кишечника, має основоположне значення для шкіри обличчя і процесу її старіння.

«Найбільш уразливі частини обличчя – це лоб, підборіддя, щоки або очі – залежать від згубного впливу на певні внутрішні органи в результаті споживання так званої «стресової групи продуктів». «Неможливо зробити якийсь загальний звід правил – занадто сильно відрізняються реакції у різних людей.

Ваш найкращий друг може випити літр молока без будь-яких наслідків, в той час як для вас шматочок масла в змозі спровокувати висип на підборідді, розлад і інші «принади буття». Але ви можете визначити свою проблему, читаючи по обличчю, і вжити заходів, щоб усунути її або уникнути, наскільки це можливо, продуктів і напоїв, що викликають косметичні проблеми і сприяють передчасному старінню.

Як відомо: Які продукти потрібно споживати жінкам після 50, щоб уповільнити старіння

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я