Догори
Дати відгук

Як правильно зберігати моркву, щоб вона не ставала в'ялою і не гнила

Морква має антисептичні та антибактеріальні властивості, її регулярне вживання покращує роботу імунної системи.

1 хв на прочитання02 Липня 2022, 11:03
Image by jacqueline macou from Pixabay Image by jacqueline macou from Pixabay
Поділитись:

Коренеплід багатий на вітамін C, який стимулює роботу білих кров'яних клітин. Крім того, моркву рекомендують включати до раціону для підтримки здоров'я очей. Користь овочів незаперечна. Однак багато хто не знає, як правильно зберігати коренеплід, щоб він якомога довше залишався свіжим і соковитим, не гнив і не ставав в'ялим.

Морква, на відміну від картоплі, не зберігатиметься при кімнатній температурі. Вже за добу вона втратить свіжий вигляд, зморщиться.

У холодильнику без пакета коренеплід пролежить також недовго. Овоч швидко засохне і стане в'ялим. У закритому пакеті морква пролежить тиждень, а потім почне гнити.

Довго зберігати моркву можна за допомогою паперових серветок або рушників. Овочі ретельно миють і висушують, а потім обгортають серветками або рушником.

Потім коренеплід кладуть у пакет і відправляють у холодильник. Згодом папір намокне, але це не привід для паніки. Овоч виділяє зайву вологу, а папір її вбирає, не даючи моркви почати гнити. У такий спосіб можна також зберігати буряки.

До слова, є 5 овочів, які знижують кров’яний тиск.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.