Догори
Дати відгук

Як правильно зберігати котлети, щоб зберегти їх соковитість і свіжість якомога довше

Термін придатності котлет: умови зберігання.

3 хв на прочитання16 Січня 2023, 23:30
Поділитись:

Любителі приготувати відразу і побільше повинні знати правила зберігання продуктів. Адже, врахувавши всі ці нюанси, можна забити холодильник готовими стравами і не думати про те, що ж подати на обід або вечерю протягом декількох днів. Якщо ви теж любите економити час, проведений на кухні, тоді наша сьогоднішня стаття буде для вас корисною. Дізнайтеся, як правильно зберігати котлети, щоб зберегти їх соковитість і свіжість якомога довше, інформує Ukr.Media.

Від того, яким способом приготований цей продукт, залежить його термін придатності. Щоб уникнути вживання зіпсованих котлет, пам'ятайте, що домашні вироби і напівфабрикати варто зберігати по-різному.

Як правильно зберігати котлети залежно від їх виду.

Домашні котлети

Вироби, приготовані власноруч, необхідно зберігати в морозильній камері. Нещодавно зліплені котлети варто рівномірно викласти на обробну дошку так, щоб вони не торкалися одна до одної. Потім їх варто накрити харчовою плівкою і відправити в морозилку. Після котлети потрібно перекласти в поліетиленовий пакет або ж в контейнер. Також радимо наклеїти стікер, вказавши на ньому дату заморозки. Так вам вдасться проконтролювати термін зберігання. Важливо! Домашні котлети можна зберігати в морозильній камері не більше 3 місяців.

Після розморожування

Розморожувати котлети необхідно в холодильнику. Якщо залишити їх при кімнатній температурі, то в результаті верхні шари фаршу можуть окислюватися. В цей же час внутрішня частина виробів не встигне розморозитися.

  • Покупні напівфабрикати, виготовлені зі свинини і яловичини, можуть простояти не більше 12 годин.
  • Домашні котлети з таких видів фаршу в розмороженому вигляді варто зберігати до одного дня.
  • Вироби з курки залишатимуться свіжими до 18 годин.
  • Овочеві котлети можна зберігати до одного дня.
  • Рибні напівфабрикати не варто залишати довше ніж на 6 годин.

Зберігання смажених котлет

Що ж стосується вже приготованого продукту, то його найкраще зберігати в холодильнику. Важливо, щоб температура в ньому не перевищувала 6 градусів. Залежно від головного інгредієнта в складі котлет визначається термін їх зберігання. Так, вироби з м'яса можуть пролежати до 36 годин без шкоди для їх смакових якостей, а з риби — до одного дня. Зберігати смажені котлети слід в емальованому посуді або пластиковому контейнері. Щоб довше зберегти свіжість і соковитість продукту, його можна загорнути у фольгу.

Якщо ви залишили котлети при кімнатній температурі, яка не перевищує 25 градусів, не забувайте, що через 6 годин такі вироби вже будуть непридатні до вживання. Не ризикуйте своїм здоров'ям!

Обов'язково перевіряйте перед вживанням, чи не зіпсувалися котлети (домашні або покупні напівфабрикати). Оскільки в них можуть бути небезпечні для організму бактерії. Відчувши неприємний запах або побачивши зелені або сірі вкраплення на котлетах, варто їх відразу ж викинути. Віддавати домашнім вихованцям зіпсований продукт також категорично заборонено. Адже це може призвести до серйозного отруєння.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
БЕБ викрило директорку на несплаті 9 млн грн податків при постачанні для Нацгвардії
Постачала продукти Нацгвардії та не сплатила 9 млн грн податків — директорці компанії оголосили підозру
1 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне, My pictures are CC0. When doing composings / Pixabay
Жнива-2025: українські аграрії наближаються до першого мільйона тонн зерна
1 хв на прочитанняВчора
Посадовця Держгеокадастру на Волині судитимуть за роздачу заповідних земель
На Волині посадовець Держгеокадастру передав родичам заповідні землі на 6,3 млн грн — справа в суді
1 хв на прочитанняВчора
Літній салат з бринзою та свіжими овочами: рецепт за 10 хвилин
Літній салат по-одеськи: секрет ідеальної вечері за 10 хвилин
2 хв на прочитання05 Липня 2025
На Одещині знову масова загибель бджіл: пасічники звинувачують агрофірми
1 хв на прочитання05 Липня 2025
Трубочки зі згущенкою без вафельниці: рецепт від Ектора Хіменеса-Браво
2 хв на прочитання04 Липня 2025
Сезон лохини в розпалі: ціни на ягоду в Україні стрімко падають
1 хв на прочитання03 Липня 2025
Президент підписав закон, що змінить правила рибного ринку в Україні
1 хв на прочитання03 Липня 2025
Більше з GreenPost
Директора Карпатського заповідника знову судитимуть: нові збитки на 450 тис. грн
Нова справа директора Карпатського заповідника: до 6,2 млн грн збитків додалися ще 450 тисяч
1 хв на прочитання45 хвилин тому
Російське підземне сховище газу. Фото з відкритих джерел
Росія накопичила 60 млрд м³ зайвого газу — і не може його продати
4 хв на прочитаннягодина тому
Грибок Aspergillus flavus. Джерело фото: Eye of Science
Грибок фараонів: від прокляття мумій до надії в боротьбі з лейкемією
4 хв на прочитання2 години тому
Фото: «Садівник»
Перетворення межі: 5 ідей для створення чарівних квітників уздовж межі ділянки (ФОТО)
2 хв на прочитання7 годин тому
Потомство без матері: миші з двома батьками вперше народили нащадків
2 хв на прочитання8 годин тому
Вогонь для Овна, мудрість для Козерога: гороскоп на 07.07 для всіх знаків зодіаку
2 хв на прочитанняВчора
Майже 900 тисяч гривень: на Одещині засудили трьох браконьєрів за незаконний вилов риби
1 хв на прочитанняВчора
Майже 900 тисяч гривень: на Одещині засудили трьох браконьєрів за незаконний вилов риби
1 хв на прочитанняВчора