Догори
Дати відгук

Як правильно зберігати котлети, щоб зберегти їх соковитість і свіжість якомога довше

Термін придатності котлет: умови зберігання.

3 хв на прочитання16 Січня 2023, 23:30
Поділитись:

Любителі приготувати відразу і побільше повинні знати правила зберігання продуктів. Адже, врахувавши всі ці нюанси, можна забити холодильник готовими стравами і не думати про те, що ж подати на обід або вечерю протягом декількох днів. Якщо ви теж любите економити час, проведений на кухні, тоді наша сьогоднішня стаття буде для вас корисною. Дізнайтеся, як правильно зберігати котлети, щоб зберегти їх соковитість і свіжість якомога довше, інформує Ukr.Media.

Від того, яким способом приготований цей продукт, залежить його термін придатності. Щоб уникнути вживання зіпсованих котлет, пам'ятайте, що домашні вироби і напівфабрикати варто зберігати по-різному.

Як правильно зберігати котлети залежно від їх виду.

Домашні котлети

Вироби, приготовані власноруч, необхідно зберігати в морозильній камері. Нещодавно зліплені котлети варто рівномірно викласти на обробну дошку так, щоб вони не торкалися одна до одної. Потім їх варто накрити харчовою плівкою і відправити в морозилку. Після котлети потрібно перекласти в поліетиленовий пакет або ж в контейнер. Також радимо наклеїти стікер, вказавши на ньому дату заморозки. Так вам вдасться проконтролювати термін зберігання. Важливо! Домашні котлети можна зберігати в морозильній камері не більше 3 місяців.

Після розморожування

Розморожувати котлети необхідно в холодильнику. Якщо залишити їх при кімнатній температурі, то в результаті верхні шари фаршу можуть окислюватися. В цей же час внутрішня частина виробів не встигне розморозитися.

  • Покупні напівфабрикати, виготовлені зі свинини і яловичини, можуть простояти не більше 12 годин.
  • Домашні котлети з таких видів фаршу в розмороженому вигляді варто зберігати до одного дня.
  • Вироби з курки залишатимуться свіжими до 18 годин.
  • Овочеві котлети можна зберігати до одного дня.
  • Рибні напівфабрикати не варто залишати довше ніж на 6 годин.

Зберігання смажених котлет

Що ж стосується вже приготованого продукту, то його найкраще зберігати в холодильнику. Важливо, щоб температура в ньому не перевищувала 6 градусів. Залежно від головного інгредієнта в складі котлет визначається термін їх зберігання. Так, вироби з м'яса можуть пролежати до 36 годин без шкоди для їх смакових якостей, а з риби — до одного дня. Зберігати смажені котлети слід в емальованому посуді або пластиковому контейнері. Щоб довше зберегти свіжість і соковитість продукту, його можна загорнути у фольгу.

Якщо ви залишили котлети при кімнатній температурі, яка не перевищує 25 градусів, не забувайте, що через 6 годин такі вироби вже будуть непридатні до вживання. Не ризикуйте своїм здоров'ям!

Обов'язково перевіряйте перед вживанням, чи не зіпсувалися котлети (домашні або покупні напівфабрикати). Оскільки в них можуть бути небезпечні для організму бактерії. Відчувши неприємний запах або побачивши зелені або сірі вкраплення на котлетах, варто їх відразу ж викинути. Віддавати домашнім вихованцям зіпсований продукт також категорично заборонено. Адже це може призвести до серйозного отруєння.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.